Užívatelský manuál LaPiccola

 

Návod na použitie kávovarov LaPiccola (E.S.E. a SMART) + LaPiccola Automatic

Návod na použitie kávovaru nájdete pribalený v krabici spolu s kávovarom. Uchovávajte návod na bezpečnom mieste, v blízkosti stroja tak, aby bol pre Vás ľahko dostupný. Doporučená denná optimálna výrobná kapacita pre LaPiccola (nevzťahuje sa na radu Sara, Cecilia) je max 25 káv.

 

VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA

Na prípravu kvalitnej espresso kávy sú potrebné znalosti a skúsenosti s kávovým systémom "PODy" . 

E.S.E. POD = easy serving espresso

Firma Lucaffé začínala ako malá pražiareň kávy, ktorá veľmi rýchlo expandovala. Pražiareň Gian Luca Venturelli bola založená v roku 1996 na brehu jazera Lago di Garda. Vďaka nadšeniu a dobrému marketingu Gian Luca Venturelli spoločnosť rýchlo rástla. Najprv v závode v Roncadelle, kde okrem zariadení na praženie a mletie kávy majú aj inovatívne technológie na balenie podov, na ktoré sa firma tiež špecializuje.

Spoločnosť sa v roku 2004 presťahovala do nového sídla v meste Carpenedolo (oblasť Brescia) tiež kvôli skráteniu vzdialenosti k svojmu dvornému dodávateľovi kávovarov na pody firmy La Piccola. Spolupráca medzi oboma spoločnosťami prináša vynikajúce výsledky v oblasti remeselnej tradície praženia kávy a konštrukciou espresso kávovarov. Toto prinieslo výsledky v podobe jednoduchého riešenia kávovarov na pody pre perfektné talianske espresso. V roku 2010 došlo k ďalšej expanzii a zväčšenie výrobných priestorov a to hneď v susedstve sídla firmy.

Vďaka baleniu POD sa celý proces výrazne uľahčí a hravo ho zvládne aj laik. V každom balení POD je vždy jedna porcia kávy 6g, ktorá je zalisovaná do filtračného papiera, ktorý spĺňa najprísnejšie kritériá pre styk s potravinami. Pody sú balené jednotlivo do antibakteriálneho obalu. Vďaka tomuto dokonalému systému budete mať zakaždým čerstvú kávu s opojnou arómou vždy po ruke, či už doma alebo v kancelárii. Káva v obale nezvetrává, tak, ako u automatických kávovarov na zrnkovú kávu.

LaPiccola je najmenší kávovar na trhu, na prípravu kávy, s profesionálnym vnútrom a pritom ho môžete používať doma, v kanceláriách či na dovolenkách. Vďaka svojim mimoriadne malým rozmerom a minimalistickému dizajnu, predstavuje tento model presne značku firmy LaPiccola, takže dostal rovnaký názov ako značka.

Je vyrobený výhradne z nerezovej ocele, v jednom bloku. Dokonca aj páka je z nerezovej ocele. Vďaka tomu je extrémne pevný a odolný a to vo vnútri aj zvonku. Nádrž na vodu s objemom 1 liter je sklenená, praktická výsuvná odkvapkávacia miska je nenáročná na čistenie.

LaPiccola je ideálny kávovar pre ľudí, ktorí sú ochotní zaobstarať si kvalitu kávy, aj keď sú v pohybe. Ako voliteľné príslušenstvo môžete požiť elegantné pevné puzdro s uzáverom na zips a držadlami pre ľahký prenos. Vnútro je obložené proti poškriabaniu materiálu. Kávovar LaPiccola je odporúčaný do karavanov, pre domáce použitie, do kancelárií či hotelových izieb.

LaPiccola potrebuje iba 10 sekúnd na zahriatie tesne pred prípravou kávy a spotrebuje málo energie na rozdiel od tradičných kávovarov, kde je potrebných niekoľko desiatok minút na zahriatie. Takže môžete ušetriť až o 60% energie.

Rozdiel medzi LaPiccola SMART a LaPiccola E.S.E. je vo veľkosti PODov, ktoré do patria do kávovaru. SMART PODy majú priemer 35mm a E.S.E. PODy majú priemer 44mm. Starostlivosť o kávovar, čistenie, práca a údržba je rovnaká pri oboch typoch.

TECHNICKÉ ÚDAJE

- Rozmery: 25 x 22 x 15 cm (výška x hĺbka x šírka)

- Príkon: 500W

- Napätie: 230V / 50Hz

- Objem nádoby na vodu: 1L

- Hmotnosť zariadenia: 7kg

- Obsahuje bezpečnostný termostat

INŠTALÁCIA

  1. Vyberte prístroj z obalu.
  2. Odlepte fólie z celého povrchu kávovaru.
  3. Vyberte nádržku na vodu, vypláchnete vnútro a naplňte vodou.
  4. Pripojte zástrčku do elektrickej siete.
  5. Horná časť kávovaru sa prehrieva  - nie je to závada prístroja – je to bežné a slúži to na ohrievanie šálok na kávu.

Uistite sa, že elektrické zariadenie spĺňa bezpečnostné normy v platnosti a je riadne uzemnené.

PRÍPRAVA KÁVY

Pred prípravou skontrolujte hladinu vody v nádržke na vodu, ak je hladina nízka, doplňte vodu.

  • Stlačte hlavný vypínač na zadnej strane kávovaru.
  • Rozsvieti sa červená kontrolka na hornom paneli - kávovar sa zahrieva (po zhasnutí kontrolky je kávovar pripravený na použitie).
  • Zdvihnite nerezovú páku a vsuňte POD do otvoru.
  • Zarazte/zatlačte páku smerom nadol.
  • Umiestnite espresso šálku.
  • Stlačte tlačidlo na spustenie procesu výdaju kávy (na hornom paneli) a regulujte si požadované množstvo kávy, potom stlačte to isté tlačidlo pre zastavenie dávkovania.
  • LaPiccola Automatic - tlačidlo T1 - veľká káva, tlačidlo T2 - espresso.
  • Po skončení zdvihnite páku nahor a ihneď vyberte POD (pri zanechaní PODu v kávovare, môže POD zaschnúť a prilepiť sa na tesnenie).
  • V prípade, že daný POD zabudnete vybrať, po čase vyschne – v žiadnom prípade ho nevyberajte násilím. Stlačte gombík ako keby ste si išli pripraviť kávu a nechajte pretiecť vodu cez tento POD aby sa navhlčil a následne po zastavení vody ho vyberte.

BEZPEČNOSTNÉ POKYNY 

Pripojenie stroja k elektrickej sieti musí byť vykonané v súlade s normami pre inštaláciu zariadenia.

  • Napätie musí byť rovnaké ako je uvedené na štítku stroja.
  • Elektrická rozvodná sieť musí byť riadne uzemnená.
  • Postupujte podľa pokynov na použitie stroja.

! POZOR !

  • Pred použitím skontrolujte či elektrické napájanie má dostatok energie.
  • Pri čistení prístroj nedávajte do vody!
  • Je zakázané robiť akékoľvek technické zmeny na stroji.
  • Nedotýkajte sa živých častí.
  • Výrobca neberie zodpovednosť v prípade, že bezpečnostné štandardy a opatrenia na prevenciu nehôd nie sú dodržiavané.
  • Nepoužívajte kábel na vypnutie stroja, ak je zapnutý dávkovač kávy na hornej strane kávovaru.
  • Prístroj nedovoľte používať deťom.
  • Pred čistením stroja sa uistite, že kávovar nie je zapojený do elektrickej siete.
  • Nepoužívajte žiadne rozpúšťadlá, alkohol, benzín alebo iné produkty, ktoré môžu poškodiť zariadenie, použite iba vlhkú handričku na čistenie povrchu.
  • Nepoužívajte prístroj ak je kábel viditeľne poškodený, vymeňte ho.
  • Zabráňte, aby sa kábel na napájanie dotýkal kvapaliny, ostrých predmetov, sporáku alebo čohokoľvek iného, ​​čo ho môže poškodiť.
  • Výmena musí byť vykonaná kvalifikovaným technikom.
  • V prípade požiaru použite hasiaci prístroj oxidu uhličitého, nepoužívajte vodu alebo práškové hasiace prístroje.

Nespúšťajte kávovar (nestlačte tlačidlo) ak nie je páka zarazená/zatlačená dole !!! 

ČISTENIE KÁVOVARU

  • Do nádržky na vodu dajte prostriedok na čistenie proti vodnému kameňu a nechajte 30 min pôsobiť.
  • Zapnite kávovar, ako keby ste si chceli pripraviť kávu.
  • Nechajte prejsť celú nádržku s čistiacim prostriedkom cez kávovar s občasným vypnutím a následne opätovným zapnutím. Prípravok tak môže lepšie pôsobiť na vodný kameň.
  • Po pretečení celého objemu nádržky s prípravkom, nádržku prepláchnite a nalejte čistú vodu.
  • Prepláchnite kávovar (znova ako keby ste si chceli spraviť kávu).
  • Kávovar je pripravený na ďalšie bezproblémové použitie.
  • Pri čistení nedávajte kávovar do vody!

Odvápňovanie kávovaru je POTREBNÉ OPAKOVAŤ MINIMÁLNE 1x MESAČNE*

 

Servisné stredisko kávovarov LaPiccola                   

WDK Group, s.r.o.  
Bratislavská 81,
areál JŠ SERVIS, 
902 01 Pezinok
e-mail: sklad@wdkgroup.sk
tel.: +421 902 797 825      
                                  

Distribútor

WDK group, s. r. o., 
Kováčska 6
831 04 Bratislava
IČO: 47524669
DIČ: 2023944131
IČ DPH: SK2023944131

*reklamácia zaneseného kávovaru vodným kameňom pri nedodržaní cyklu čistenia nebude uznaná ako záručná.